Join Us On Facebook

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αλ. Παπαρήγα: Ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης στις φυλακές


Απολύτως δικαιολογημένο χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα το αίτημα του ΚΕΘΕΑ να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας.
Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψή της στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, χαρακτήρισε «εξαιρετικό σε ποιότητα» το πρόγραμμα που είδε στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Είναι ένα πρόγραμμα εντελώς απαραίτητο και αναγκαίο και για τις γυναίκες και για τους άνδρες και επομένως αυτό χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται εγκαταστάσεις παντού, χρειάζεται χρήματα και εδώ δεν χωράει για εμάς ούτε μνημόνιο, ούτε δημοσιονομικά, ούτε οι γνωστές τσιγκουνιές», ανέφερε.
Ερωτηθείσα τι μήνυμα στέλνει στις φυλακισμένες γυναίκες αλλά και τις «φυλακισμένες» στη σημερινή ελληνική κοινωνία, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι «οπωσδήποτε είναι χειρότερο να είσαι σε μια φυλακή εξαιτίας της κοινωνίας». Τις κάλεσε πάντως «να μετατρέψουν την δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε πείσμα ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέσω του αγώνα».

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.