Join Us On Facebook

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και Θήβας

Με πρωτοβουλία του υπ. Δικαιοσύνης και προσφορά τεσσάρων νοσοκομείων...


Την ψυχολογική, ψυχιατρική και γενικότερα ιατρική στήριξη και φροντίδα των παιδιών των κρατουμένων μητέρων στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών, θα αναλάβουν αφιλοκερδώς εξειδικευμένοι γιατροί και επαγγελματίες της υγείας, κατόπιν συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο Δικαιοσύνης με τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Παράρτημα Σισμανογλείου, Γ.Ν.Μ. «Α. Φλέμιγκ» και Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Ειδικότερα, με το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη και της Διοικητού των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Όλγας Οικονόμου, προβλέπεται σε τακτική βάση και άνευ αμοιβής προσφορά ψυχολογικών, ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά κρατουμένων μητέρων που θα περιλαμβάνουν, ψυχολογική - ψυχιατρική αξιολόγηση των περιστατικών, υποστήριξη –θεραπεία, παρακολούθηση και άλλες αναγκαίες ιατρικές πράξεις

Ήδη, το σύμφωνο συνεργασίας τέθηκε σε εφαρμογή από την ημέρα υπογραφής του και θα επανεξετάζεται ανά έτος από εκπροσώπους του υπουργείου και των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, από τους οποίους θα συντάσσεται σχετική έκθεση δραστηριοτήτων για την πρόοδο εφαρμογής του.

Πηγή: http://www.protothema.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.