Join Us On Facebook

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ενισχύονται με όπλα οι φρουροί των φυλακών

Ενισχύονται με όπλα οι φρουροί των φυλακών

Με βαρύ οπλισμό ενισχύονται οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις κρατουμένων που επιχειρούν να αποδράσουν.
Πενήντα τουφέκια μεγάλου διαμετρήματος, τύπου G3A3, αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται στο στρατό, παραδόθηκαν, μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά, στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών.
Ενισχύονται οι φυλακές με 50 αυτόματα
Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αποτροπή περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση στα Τρίκαλα και προκειμένου να ανταποκριθούν οι εξωτερικοί φρουροί στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων», όπως είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη την οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα, τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των φυλακών, καθώς και την παρουσία ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών.

Πηγή: http://www.egnatiapost.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να αναφέρω ότι αυτή την στιγμή σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδος η εξωτερική φρουρά εκτελεί την φύλαξη χωρίς βαρύ οπλισμό, και άμεσα διατρέχουν κίνδυνο ως σταθεροί στόχοι των οποιοδήποτε κακοποιών που χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ.Το υπουργείο δικαιοσύνης πρέπει άμεσα να επανδρώσει τις σκοπιές από χτες αν ήταν δυνατόν με τον απαιτούμενο σε αριθμό G3A3 και όχι με τα 50 κομμάτια που ανακοίνωσε το υπουργείο.Δεν είμαστε αρνιά για σφαγή ,και θέλουμε όπλα κατάλληλα την αντιμετώπιση των κακοποιών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.